Subtiel autisme +18 jaar

Wat?

Zowat iedereen kent het woord autisme. De gevolgen van autisme op het dagelijks leven zijn echter veel minder goed gekend. Niet zelden blijft de maatschappij hangen in stereotiepe beelden van voornamelijk mannelijke (voor)beelden van autisme zoals Rainman, Sam van Atypical of BenX.
De meer subtiele uitingsvorm van autisme die we voornamelijk zien bij meisjes en vrouwen met een (rand)normale begaafdheid is nog minder gekend. Vrouwen (en soms ook mannen) met dit profiel doen in contexten buiten hun eigen cocon hun uiterste best om niet op te vallen. Hierdoor verloopt diagnostiek dan ook anders of blijven diagnoses uit, waardoor de noden niet of anders begrepen worden.

Voor wie?

Deze vorming is gericht naar vrouwen (en mannen) en / of hun context, begeleiders, leerkrachten en anders supporters vanaf 18 jaar. We richten ons niet enkel op functioneren in het dagelijks leven, maar ook op hoe omgaan met de specifieke noden op hogeschool / universiteit of op het werk of in andere contexten buiten de eigen cocon. Hoe kunnen we de balans bewaren tussen energie geven en energie krijgen? Hoe kunnen we een volwaardig lid zijn van de maatschappij indien we dat zelf wensen? Hoe kunnen anderen ondersteunen?

Waar?

Vergaderzaal Perpectief Oppuurseweg 16A.1 2890 Lippelo (Puurs-Sint-Amands) – 2e verdieping.

Uw inschrijving is pas definitief na voltooiing van inschrijving en betaling via onderstaande knop.

Wanneer?

27/2/24 19-21.30u

Prijs?

50€ 

Stuur een mailtje naar asspect@asspect.be indien u een factuur wenst te ontvangen. Vermeld zeker alle nodige gegevens (naam organisatie, adres, BTW nr, emailadres waarop factuur moet verstuurd worden)

Uw inschrijving is pas definitief na voltooiing van inschrijving en betaling via onderstaande knop.