Subtiel autisme -18 jaar

Wat?

Zowat iedereen kent het woord autisme. De gevolgen op het functioneren van autisme op het dagelijks leven zijn echter veel minder goed gekend. Niet zelden blijft de maatschappij hangen in stereotiepe beelden van voornamelijk mannelijke (voor)beelden van autisme zoals Rainman, Sam van Atypical of BenX.
De meer subtiele uitingsvorm van autisme die we voornamelijk zien bij meisjes met een (rand)normale begaafdheid is nog minder gekend. Meisjes (en soms ook jongens) met dit profiel doen in contexten buiten hun gezin hun uiterste best om niet op te vallen. Hierdoor verloopt diagnostiek dan ook anders of blijven diagnoses uit, waardoor de noden niet of anders begrepen worden.
Hoe kunnen we deze meisjes (en jongens) optimaal ondersteunen in het dagelijks leven? Wie kan ons als (groot)ouder / leerkracht / begeleider daarin ondersteunen? Hoe kunnen we samen met de school als partner toch zoeken naar mogelijke redelijke aanpassingen, ook al zijn er op school op het eerste zicht geen noden te merken?

Voor wie?

Deze vorming is dan ook gericht naar (groot)ouders, leerkrachten, begeleiders en andere supporters van meisjes (en jongens) met (een vermoeden van) autisme tot 18 jaar.

Maximum 20 deelnemers

Waar?

Vergaderzaal Perpectief Oppuurseweg 16A.1 2890 Lippelo (Puurs-Sint-Amands) – 2e verdieping

Wanneer?

Maandag 5/2/23 van 19-21.30u

Prijs?

50€

Stuur een mailtje naar asspect@asspect.be indien u een factuur wenst te ontvangen. Vermeld zeker alle nodige gegevens (naam organisatie, adres, BTW nr, emailadres waarop factuur moet verstuurd worden)

Uw inschrijving is pas definitief na voltooiing van inschrijving en betaling via onderstaande knop.