Zita Van Kerkhoven

Opleiding:

• Master in de agogische wetenschappen richting vrijetijdsagogiek VUB

• Bachelor kleuteronderwijs (Vivès hogeschool)

• Gezins- en kindercoach (Laudius)

Werkervaring:

• Diverse ervaringen in het sociale en culturele werkveld

• Kleuteronderwijzeres

ASS :

Tijdens mijn professionele loopbaan als leerkracht en in mijn persoonlijke kring kwam ik al verschillende keren in contact met kinderen waarbij het moeilijker was om zich aan te passen aan het (sociale) schoolgebeuren.

In mijn zoektocht naar een goede manier om deze kinderen zo goed mogelijk bij te staan, ben ik de opleiding van kinder- en gezinscoach gestart en heb ik me verdiept in manieren om kinderen met autisme een veilige ontwikkelomgeving te kunnen aanbieden.

Mijn focus ligt hierbij op jonge kinderen (2-6 jaar) waarbij de diagnose nog niet of net gesteld is.

Elk kind is uniek, elk gezin is anders.  Samen met ouders ga ik de uitdaging aan om de overweldigende wereld van jonge kinderen een beetje hapbaarder, hanteerbaarder en duidelijker te maken.